Πίνακας περιεχομένων:

Μετρητής Turbulentie: 4 Βήματα
Μετρητής Turbulentie: 4 Βήματα

Βίντεο: Μετρητής Turbulentie: 4 Βήματα

Βίντεο: Μετρητής Turbulentie: 4 Βήματα
Βίντεο: Turbulentie Testo 435 2024, Ιούλιος
Anonim
Μετρητής Turbulentie
Μετρητής Turbulentie

Αυτό είναι εύκολο να χρησιμοποιηθεί για μετρητές Turbulentie. Deze meter meet niet het Reynolds nummer maar de mate van uitwijking van een stokje achter een object dat turbulentie veroorzaakt. De mate van uitwijking wordt elke 50 ms gemeten en vergeleken met de vorige uitwijking waarde (als in abs (u (tnu) -u (tvorige))), dit getal wordt over 4 seconden gesommeerd en vergeleken met een kalibratie waarde voor laminaire strom een tussen fase en turbulente stroming.

Προμήθειες

  • Σωματίδιο φωτονίου σε πλάκα ψωμιού
  • Χρόνος αισθητήρα πτήσης VL53L0X
  • Συνδέσεις καρφιτσών (mannelijk en vrouwelijk)
  • 4x Kabels van 1 μέτρο
  • 5x8 χιλιοστά draadstaal
  • 20x 8mm moeren en ringen
  • Κολλητική ταινία & lijm
  • IJzerdraad 10 εκ
  • Knoopje
  • Houten σανίδα βαν 40 εκ
  • Vrijdraaiend wieltje

Βήμα 1: Bouwen

Μπουουέν
Μπουουέν
Μπουουέν
Μπουουέν

Zoals te zien is op de foto's is e een een frame nodig om de turbulentie meter op te hangen. Το Het frame είναι gemaakt van 2 houten planken van 6 cm race και 2 cm dik. Το de bovenste plank είναι 24 cm lang, το dit είναι gedaan om in de stroomgoot te passen, και de onderste plank είναι 15 cm lang. De planken zijn aan elkaar verbonden met 4x 8 mm draadstaal en moeren, dit is om de hoogte in te kunnen stellen van de onderste plank. Het is dus nodig om 4 x 8 mm gaten te boren in het midden van de bovenste plank en 3 cm uit het midden van de onderste plank, zoals in het plaatje hier boven. Elke plank zit vast met 2 moeren, ringen en stukken draadstaal zodat niets beweegt tijdens het meten.

Om de sensor op te kunnen hangen moet er nog een gat van 8 mm geboord worden in de onderste plank en draadstaal er in worden geplaatst. De sensor wordt vervolgens vast geklemd tussen twee moeren. Το Daarnaast είναι ένα σωλήνα κολλητικής ταινίας, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συνδεθεί με τον αισθητήρα.

Verder moet er een vrijdraaiend wieltje gemonteerd worden in de onderste plank onder het midden van de bovenste plank. Op dit wieltje moet een stuk ijzerdraad, van ongeveer 5 cm, vastgelijmd worden en moet er een knoopje gelijmd worden aan de onderkant van het draad. Om het meet oppervlak te vergroten is een stuk duct tape van 2 bij 3 cm op het het ijzerdraad nodig ter hoogte van de sensor.

Βήμα 2: Κύκλωμα

Κύκλωμα
Κύκλωμα
Κύκλωμα
Κύκλωμα

Το κύκλωμα είναι καλύτερο για το σωματίδιο του φωτονίου, και για το arduino, καθώς και για τον αισθητήρα πτήσης, wij hebben een vl53l0x gebruikt. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του αισθητήρα πτήσης, ο αισθητήρας μπορεί να υποβληθεί σε λειτουργία, καθώς και λέιζερ με υπέρυθρο. De schakeling zelf is een vrij simpel ontwerp, sluit de time of flight sensor aan de particle photon door middel van kabeltjes. De Vin moet aan een 2.6V tot 5.5V verbonden worden, de GND moet aan 0V verbonden worden, de SDA moet aan D0 pin verbonden worden en de SCL moet aan D1 verbonden worden. Om de arduino een veilige afstand te geven van het water zijn alle kabels verlengd met elk een 1 meter lange kabel. Εντάξει, το σωματίδιο του φωτόν και το στρούμπρον δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσω του μικροϋπολογιστή usb και να μειώσουν τη δύναμη και την τροφοδοσία του φορητού υπολογιστή usb.

Βήμα 3: Κωδικός

Κωδικός για το σωματίδιο του φωτονίου σε. Pas de code aan naar je eigen wens. Let wel op als je de delayTime aanpast dat je ook de 't' in de while loop aanpast, eveneens andersom. Deze code bestaat uit 3 verschillende bestanden, het is nodig om ze allemaal op de arduino te laden zodat alle elementen van de code gebruikt kunnen worden.

Αυτός ο κωδικός είναι ο χρόνος του αισθητήρα πτήσης, ο κωδικός προέλευσης είναι ο ιστότοπος για τον οποίο μπορείτε να βρείτε οδηγίες και οδηγίες για τον αισθητήρα.

Ιστότοπος Velleman:

Βήμα 4: Meten

Όλες οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο διαδίκτυο και να χρησιμοποιηθούν μέσω της σελίδας Εκδηλώσεων μέσω του σωματιδίου, μέσω του usb aansluiting naar je laptop. Στο beide gevallen is het handig om de meetgegevens te kalibreren, doe dit via de waarden 'LM' en 'ML' in de code.

Stel 'LM' in naar waarde die je wilt voor de overgang van laminaire stroming naar tussen fase. Με την έννοια του «MH», θα πρέπει να πάρετε μια μακρυά αναταραχή.

Bij kalibratie is het handig om eerst je maximale laminaire waarde te kiezen en vervolgens achter een object in turbulente stroom je MH in te stellen voor turbulente stromingen.

Συνιστάται: