Πίνακας περιεχομένων:

Led Reactie Spel Met Lcd Keypad Shield: 4 Βήματα
Led Reactie Spel Met Lcd Keypad Shield: 4 Βήματα

Βίντεο: Led Reactie Spel Met Lcd Keypad Shield: 4 Βήματα

Βίντεο: Led Reactie Spel Met Lcd Keypad Shield: 4 Βήματα
Βίντεο: Leap Motion SDK 2024, Ιούλιος
Anonim
Led Reactie Spel Met Lcd Keypad Shield
Led Reactie Spel Met Lcd Keypad Shield

Een leuk spelletje maken voor school met een arduino; Klinkt leuk! Dan moet je eerst een idee hebben voor een spel. Ik dacht meteen aan spellen waar je snel op een knop moet drukken als hij licht geeft. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το Διαδίκτυο και να το χρησιμοποιήσω για να το χρησιμοποιήσω. Als je die versie wilt maken ga dan naar: https://www.gadgetronicx.com/reflex-test-game-using-arduino/. Maar van het kopiëren van iemand anders project leer je niks, dus moest ik er iets bij doen. Ik meteen geïnteresseerd in het lcd scherm die ik had gekregen voor deze opdracht, maar mijne werkte niet zo goed. Om het makkelijker te maken kreeg ik een Lcd Keypad Shield die ik direct kon zetten op de arduino. Na een paar weken uitzoeken hoe alles werkt is het me gelukt om het af te maken. In deze instructable leg ik uit hoe je dit spel ook kan maken.

Προμήθειες

  1. Arduino Uno
  2. Ασπίδα πληκτρολογίου LCD (D1 ROBOT)
  3. 10 Standard kabels
  4. 4 λάμπες LED
  5. 10k ohm weerstandje
  6. 4 100 ohm weerstandjes
  7. 4 Drukknoppen

Βήμα 1: Ασπίδα πληκτρολογίου LCD

Ασπίδα πληκτρολογίου LCD
Ασπίδα πληκτρολογίου LCD
Ασπίδα πληκτρολογίου LCD
Ασπίδα πληκτρολογίου LCD

Dit is het makkelijkste deel. De shield moet er zo op dat de pins op de goede plek zijn, dit is het makkelijkst te zien bij de analoge pins. Iets belangrijks om te weten is dat de shield niet aangeeft welke digitale pins beschikbaar zijn. Van vooraf zijn de beschikbare pinnen op de rij 13-12-11-3-2-1-0. Το Bij mijn shield είναι pin 12 niet beschikbaar, de reden daarvoor είναι niet duidelijk. Ik heb op de shield pinnen laten solderen zodat de draadjes er makkelijker ingaan. Καρφίτσωμα 1 και 2 μηνυμάτων, μηνυμάτων, λέξεων και εξόδων.

Βήμα 2: Het LED Spel

Het LED Spel
Het LED Spel
Het LED Spel
Het LED Spel

De schakeling is te repliceren van de foto dus wat ik ga doen is uitleggen wat er eigenlijk gebeurd in de schakeling. De code zet ik in de volgende stap maar ik leg het nu uit. Als het programma start knippert een ledje 3 keer waarna het spel start. Tijdens het spel gaat volgens een specifieke volgorde ledjes aan. Dit wordt geregeld πόρτα και ακολουθία πεθαίνουν ως προς το σήμα mag sturen. Als je niks doet blijft het lampje aan omdat de stroom dan naar de ground kan, als je op het bijbehorende knopje drukt gaat het signaal naar de input. Hierdoor ενεργοποιεί ή διακόπτει τη μεταβολή του variabele voor de punten +1 doet.

Βήμα 3: Alles Samen Doen

Alles Samen Doen
Alles Samen Doen

Eerst moet het spel aan de arduino met de shield verbonden worden. Dat is niet zo moeilijk gewoon de foto volgen met hulp van de code. Wat dit uiteindelijk toevoegd aan het spel is het volgende:

Έχω 3 λέξεις -κλειδιά wordt "GO!" geprint om aan te geven dat het spel is begonnen. Aan het eind geeft het spel aan hoeveel punten je hebt als volgt: "Points: (aantal punten volgens variabele points)". Als je een specifiek (maar aanpasbaar) aantal punten overschrijdt δημιουργεί je een berichtje die zegt "YOU WON !!!".

Βήμα 4: Einde

Als je de stappen hebt gevolgd ben je nu klaar! Een redelijk simpel spel samen met een lcd scherm. Het duurde even om alles uit te vogelen omdat ik niet veel informatie kon vinden over de shield. Ik hoop dat dit projectje goed gebruikt kan worden om te starten met arduino en dat je even lol hebt met het spel.

Ο Veel plezier συναντήθηκε με τον maken!

Συνιστάται: